Παπούτσια, το φετίχ της γυναίκας.. Για κάποιες άβολα, για κάποιες πολύ βολικά, για κάποιες casual, για κάποιες πολύ formal. Πάντως το γυναικείο παπούτσι υπήρξε ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής πινελιάς του total outfit της γυναίκας. Είναι το αξεσουάρ που μας διαφοροποιεί τη μια από την άλλη, είναι αυτό που δείχνει τα πιο σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα μας. Σκεφτείτε όμως πως μέχρι το 1850 τα παπούτσια φτιάχνονταν σε ευθεία γραμμή, δηλαδή δεν ακολουθούσαν το σχήμα του ποδιού και δεν ήταν βολικά. Και τότε είχαν πολύ περπάτημα… Το παπούτσι αρχίζει να γίνεται ανατομικό καθώς προοδεύουμε τεχνολογικά. Οι άντρες βέβαια πάντα ακολουθούν το βολικό και έτσι δεν καταλήγουν δώδεκα ώρες φορώντας τακούνια και ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες. Και στο ρούχο και στο παπούτσι την έχουν γλιτώσει!!!

Μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που αφορούν το παπούτσι είναι φυσικά, τα κορδόνια. Και δεν μπορεί να λείπει από αυτήν την αναδρομή το ιστορικό all-star shoe το οποίο είναι must have για κάθε γυναικεία, αντρική αλλά και παιδική παπουτσοθήκη. Κατά την διάρκεια της μεγάλης ύφεσης τα χρώματα που κυριαρχούν στο παπούτσι είναι το καφέ και το μαύρο. Όλοι φορούν παπούτσια τύπου oxford τα οποία ακόμα κυκλοφορούν στην αγορά καθώς είναι old time classic. Το τακούνι παίρνει σημαντική θέση στην ζωή της γυναίκας. Περνούμε από το απλό γοβάκι στο τακούνι στιλέτο και στην σημερινή πλατφόρμα. Η γκάμα που υπάρχει πλέον είναι αχανής καθώς μπορείς να βρεις διάφανη γόβα σαν της σταχτοπούτας αλλά και μπότες με τριάντα εκατοστά ύψος αφού celebrities σαν την Lady Gaga αλλάζουν το παγκόσμιο fashion σκηνικό και δημιουργούν πρότυπα που αποτελούν τις τάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Μπορεί το τακούνι να υπάρχει σε κάθε γυναικεία ντουλάπα και μάλιστα σε διάφορες μορφές, χρώματα και style όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως είναι η εποχή του sneaker. Με εταιρείες κολοσσούς όπως η Nike, το sneaker αλλά και το αθλητικό παπούτσι δεν φοριέται πια μόνο στα γυμναστήρια αλλά αντιθέτως αποτελεί must συνδυασμό και στο πιο formal outfit της δουλειάς σου. Οι εποχές αλλάζουν και πάντα κάνουμε συνδυασμούς που ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Άλλοτε λεπτεπίλεπτα παπούτσια, άλλοτε χοντροκομμένα, όλα είναι μέρος της ζωής μας και ο καθένας διαλέγει ποιο style τον αντιπροσωπεύει. Στο Stylewatch θα βρείτε αμέτρητες κατηγορίες γυναικείων και αντρικών υποδημάτων αλλά και τα πιο γνωστά και in fashion brands της αγοράς.