ΚΟΡΙΤΣΙΠροϊόντα

ΒΡΕΦΟΣΠροϊόντα

Παιδικά ΑΞΕΣΟΥΑΡΠροϊόντα

Αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να παρατηρήσουμε τις αλλαγές του style στα παιδικά ρούχα ανά δεκαετίες σίγουρα θα μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι και στη βικτωριανή εποχή τα παιδικά ρούχα έμοιαζαν με τα ρούχα των ενηλίκων. Όμορφες μινιατούρες πανομοιότυπες με την εμφάνιση των γονέων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της παιδικής ένδυσης της εποχής. Αυτό βέβαια συνέβαινε τότε γιατί δεν υπήρχε ακόμα η βιομηχανία του παιδικού ρούχου και οι μικροί μας ήρωες απολάμβαναν το γεγονός ότι έμοιαζαν αρκετά με τα πρότυπά τους, δηλαδή με τους γονείς τους.

Πάντως η μόδα της βικτωριανής εποχής δεν έφυγε ουσιαστικά ποτέ αν σκεφτούμε πως σχεδόν κάθε δεκαετία κάποια celebrity θα κάνει εμφάνιση με την κόρη της με το ίδιο ακριβώς outfit. Βλέπουμε επίσης τα βρέφη τυλιγμένα σε ζεστά και καθαρά υφάσματα αντί για τις βρεφικές ολόσωμες φόρμες που έχουμε σήμερα, με φασκιωμένα τα κεφαλάκια τους για να είναι προστατευμένα τόσο από το κρύο όσο και από τον κίνδυνο, αφού τότε δεν υπήρχαν παιδικά πάρκα και προστατευτικές μπάρες. Σε κάποιες χώρες ακόμα και σήμερα φασκιώνουν τα κεφαλάκια των μωρών για να παίρνουν ωραίο σχήμα!

Τα κοριτσάκια φορούσαν μέχρι και κορσέ κάτω από τα βαριά φορέματά τους. Και σαν να μην έφταναν όλα τα αξεσουάρ που φορούσαν κάτω από τα ρούχα τους, από πάνω φορούσαν μανδύες και έπρεπε να καλύπτουν το κεφάλι τους, ή με καπέλο, ή με φουλάρι. Σήμερα έχει απλοποιηθεί το παιδικό αξεσουάρ, μόνο που πλέον βλέπεις παιδιά να κρατάνε ό,τι πιο καινούριο έχει βγει σε ηλεκτρονικό gadget και μάλιστα να το χειρίζονται καλύτερα από τους μεγάλους.

Καθώς ταξιδεύουμε στον φανταστικό κόσμο της παιδικής ένδυσης όλοι θυμόμαστε χαρακτηρίστηκα στις παλιές έντυπες διαφημίσεις, τα αγοράκια με κοντά παντελονάκια με τιράντες και κοντομάνικα πουκαμισάκια και τα κοριτσάκια με τα κοντά φουστανάκια που παρέπεμπαν σε μια πολύ ρομαντική και αθώα εποχή. Λευκά κοντά παλτουδάκια με πον πον κι από κάτω πολύ κοντές φουστίτσες για τα κοριτσάκια και κοντά παντελονάκια για τα αγοράκια…

Και περνάμε στην εποχή του ροζ και του μπλε. Τα χρώματα που αποτελούν σταθμό στο παιδικό ρούχο εδώ και αρκετές δεκαετίες, μόνο που παλιότερα ήταν το άκρως αντίθετο. Το ροζ αντιπροσώπευε τα αγόρια και το μπλε τα κορίτσια. Και είναι λογικό αφού το ροζ είναι απόχρωση του κόκκινου που συμβόλιζε τον πόλεμο και το μπλε συσχετιζόταν με την Αφροδίτη και έτσι συνδέθηκε με τα κορίτσια. Καθώς περνούν τα χρόνια το ροζ γίνεται το χρώμα των κοριτσιών και το μπλε των αγοριών ενώ μέσα σε λίγες δεκαετίες βλέπουμε όλα τα χρώματα διαθέσιμα για τους μικρούς μας ήρωες.

Ακόμα και το μαύρο το οποίο άργησε πολύ να εμφανιστεί κάνει τώρα πια θριαμβευτικά την είσοδό του στις παιδικές συλλογές. Πέρασε η εποχή που βλέπαμε μικρά αγόρια με κοστούμια και κορίτσια με ταγέρ να παίζουν κρυφτό, κυνηγητό, κουτσό, τυφλόμυγα… Πλέον παρατηρούμε παιδιά στις πλατείες να παίζουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια φορώντας δερμάτινα jackets και έχοντας όσο πιο εκκεντρικά και punk κουρέματα γίνεται.

Τα σκισίματα στο jean δεν τα αναφέρουμε καν, όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο αφού έτσι κι αλλιώς…. θα τα σκίσουν παίζοντας!!! Είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν την ελευθερία να αναπτύσσουν το προσωπικό τους style από πολύ μικρά, αφού σήμερα στην εποχή της εικόνας, το παιδί μπορεί να διαμορφώνει το προσωπικό του στιλ δείχνοντας στο γονιό του τι θέλει, ηλεκτρονικά μέσα από την εικόνα. Στον κόσμο του Stylewatch θα βρείτε την παιδική μόδα που θα διαμορφώσει το στιλ του παιδιού σας αλλά και θα εκφράζει την προσωπικότητά του. Μέσα από την τεράστια συλλογή παιδικών ρούχων που προσφέρουμε οι μικροί μας ήρωες μπορούν να διαλέξουν το χρώμα αλλά και το ύφος που θέλουν να αναδείξουν. Γιατί ναι, και τα παιδιά έχουν προσωπικότητα αλλά και γούστο.