Τα αθλητικά έχουν κυριαρχήσει και βγαίνουν νικητές με όποια άλλη κατηγορία ρούχων και αν συναγωνιστούν. Σήμερα το αθλητικό ρούχο έχει μπει κυριολεκτικά στην καθημερινότητά μας αφού είμαστε πιο active από ποτέ. Φυσικά τα trends που επηρεάζουν άμεσα την τάση στο αθλητικό ρούχο είναι τα ίδια τα sports. Θα μπορούσα με ευκολία να πω πως οι αθλητές στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν πιο καλοντυμένοι από εμάς τώρα στον 21ο αιώνα, όταν πηγαίνουμε στη δουλειά. Το τένις τότε είχε την τιμητική του και οι άντρες παίζανε φορώντας μέχρι και γραβάτα. Τι να κάνουμε… αυτά έχουν οι αριστοκράτες… Οι γυναίκες φορούσαν μακριά και βαριά φορέματα και καπέλα. Ήρθε βέβαια η Suzanne Lenglen να τους σοκάρει όλους αφού βγήκε στο γήπεδο με κοντή φούστα, χωρίς καπέλο και σαν να μην έφταναν αυτά φορούσε και μπαντάνα για να μπορεί να βλέπει τι συμβαίνει την ώρα που παίζει. Νομίζω πολλοί θα ήθελαν να είναι μπροστά και να δουν τις αντιδράσεις των ανθρώπων στο γήπεδο το 1922.

Το 1930 τα βλέμματα στράφηκαν στο σκι όπου οι στολές ήταν μακριές και στενές. Το πιο σημαντικό για την τότε εποχή είναι πως η ηλιοθεραπεία στις κορυφές των βουνών έγινε κάτι αποδεκτό από την κοινωνία και έτσι οι γυναίκες δεν χάνουν την ευκαιρία και φορούν μαγιό κάτω από την στολή ώστε να αδράξουν κάθε ηλιαχτίδα. Πραγματικά έχουμε μείνει ίδιες και απαράλλακτες! Οι γυναίκες για πάρα πολλά χρόνια φορούν μακριά φορέματα για να απολαύσουν τη δραστηριότητα που τους αρέσει. Δύσκολα μια σύγχρονη κοπέλα μπορεί να αθληθεί με φόρεμα και όμως τότε κάνανε τρέξιμο, ψάρεμα, ιππασία, ποδήλατο και όλα αυτά με ένα άβολο φόρεμα. Ο δρόμος για τη γυναικεία κατάκτηση του παντελονιού υπήρξε δύσκολος όμως οι γυναίκες κατάφεραν να διεκδικήσουν τη θέση τους στα αντρικά ως τότε παντελόνια. Έτσι στη δεκαετία του ‘60 οι γυναίκες φορούν παντελόνια για να γυμναστούν και ανακαλύπτουν μια άλλη πλευρά του εαυτού τους.

Πρέπει όμως η καλύτερη εποχή των sportswear να είναι τα 80’s. Τότε που οι γυναίκες πιάνανε τα μαλλιά τους με έναν περίεργο πλαγιαστό κότσο, φορούσαν ένα λευκό πόλο t-shirt και μια super mini φούστα και ήταν έτοιμες για τένις (…..όχι για βόλτα). Αξέχαστα είναι φυσικά εκείνα τα bombers τα πολύχρωμα που γυάλιζαν αρκετά για να μας υπενθυμίζουν τη διακριτικότητα της εποχής. Μετά από λίγα χρόνια το βάρος πέφτει στα παπούτσια, ε… ήρθαν η Nike και η Adidas και τα σάρωσαν όλα στο πέρασμά τους. Και φυσικά ποιος να ξεχάσει τις φόρμες καμπάνα που λίγα χρόνια αργότερα βγήκαν μέχρι και σε βελουτέ εμφάνιση. Κάποιες φορές αναρωτιόμαστε αν έχουμε δει τα πάντα. Κι όμως υπάρχουν τόσα άλλα που θα βγουν και εννοείται η μόδα θα κάνει κύκλους και θα θυμάται εποχές… και θα βγαίνουν συνέχεια καινούρια. Το πιο σημαντικό είναι πως ο εναλλακτικός τρόπος ζωής αλλά και η άθληση έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Στο Stylewatch θα βρείτε υπέροχα total outfit από τα πιο γνωστά brands της αγοράς έτσι ώστε να απολαμβάνετε με άνεση και στιλ το άθλημα που σας εκφράζει.