Είναι τελικά ασφαλή τα βαμβακερά παιδικά εσώρουχα;

Το δέρμα ενός βρέφους, ή ενός παιδιού είναι εξαιρετικά ευαίσθητο ενώ παράλληλα το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό του σύστημα βρίσκεται υπό ανάπτυξη για αυτό και το οργανικό βαμβάκι είναι η ασφαλέστερη επιλογή στα παιδικά εσώρουχα αφού είναι τα πρώτα που έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα του.

Για την επεξεργασία του οργανικού βαμβακιού χρησιμοποιούνται φυσικές ή ατοξικές χημικές βαφές, γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τα βρεφικά και παιδικά δέρματα. Επιπλέον η αίσθηση του στο δέρμα είναι πολύ πιο ευχάριστη από οποιοδήποτε άλλο ύφασμα.

Τα παιδιά παίζουν και κινούνται συνεχώς με αποτέλεσμα να ιδρώνουν. Κατά συνέπεια ανοίγουν οι πόροι του δέρματος τους προσπαθώντας να αναπνεύσουν. Αυτό που τελικά αναπνέουν όμως είναι το ρούχο με το οποίο έρχεται σε επαφή το σώμα του.

Τα περισσότερα ρούχα σήμερα είναι προϊόντα της πετρελαιοβιομηχανίας, και όχι της παραδοσιακής κλωστουφαντουργίας. Επομένως, όσο πιο πολλά συνθετικά ρούχα φοράς στο παιδί σου κατάσαρκα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος απορρόφησης τοξικών χημικών από το δέρμα του και τόσο μεγαλύτερα τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον.